Geen categorie

Feestelijk welkom bij Vostelijk Metier

By 21 januari 2017 No Comments

Over Handwerktechnieken en Vakmanschap is Meesterschap.

Op deze site vind je informatie over handwerktechnieken, machines en computerprogramma’s, ontwerpen, praktische tips en doen.

Metier? is dat wel een Nederlands woord? Jazeker, het omschrijft de termen vakmanschap en meesterschap. Handwerken wordt vaak afgedaan als fröbelen. Mensen die zoveel technieken beheersen, doen zich vaak af met de term “bezige bijen”die hatsie-flatsie iets in elkaar prutsen.
Niets is minder waar, handwerktechnieken moet je beheersen, je moet er technisch inzicht voor hebben, je moet vaardigheden hebben, patronen kunnen lezen of maken en vertalen naar de praktijk. Van plat naar ruimtelijk. Soms moet het echt met de handen, soms met een machine, soms met potlood en papier en soms met een computerprogramma. En dan moet het materiaal kloppen, het model, de kleuren, de uitstraling en noem maar op. En als je het eenmaal beheerst, kan het bijzonder leuk zijn om te doen.
Dus, kijk maar eens rond.

Leave a Reply